NGO Terengganu terima RM2 juta

Posted by rahmanbakar under

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

Setinggi penghargaan dan terima kasih kepada YAB Dato' Seri Ahmad Said diatas peruntukann RM2 juta bagi memenuhi keperluan NGO Terengganu. Terima kasih kepada semua yang terlibat & membantu menjayakan konvensyen NGO Negeri Terengganu 2012 ini.

Ikuti berita dari Teganukita seperti laporan dibawah:


Oleh FAUZI MOHD

Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said mengumumkan kerajaan negeri memperuntukkan RM2 juta bagi memenuhi keperluan NGO-NGO di seluruh Terengganu.

Jelas beliau, peruntukan itu antara lain bagi membantu dari segi keperluan pentadbiran NGO-NGO berkenaan.

"Peruntukkan ini bagi memastikan tiada NGO di Terengganu yang tidak boleh bergerak kerana masalah kewengan dan diharapkan lebih banyak program dan aktiviti bermanafaat untuk pelbagai golongan dianjurkan," katanya.


Beliau berkata demikian pada majlis Konvensyen NGO's Negeri Terengganu 2012 di Hotel Primula, Kuala Terengganu semalam.

Konvensyen sehari yang dianjurkan oleh Biro Pengundi Luar dan NGO Badan Perhubungan UMNO Terengganu itu dihadiri kira-kira 2,000 orang yang mewakili lebih 165 NGO di negeri ini.

Konvesyen berkenaan merupakan pertama kali diadakan di negeri ini diadakan supaya anggota NGO memahami isu semasa yang sedang berlaku di sekitar mereka untuk ditangani.

Konvensyen anjuran Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu itu akan diikuti dengan forum khas bertajuk 'BN dan NGO Juara Rakyat' yang ahli panelnya terdiri daripada wakil Umno, MIC dan MCA.

Petikan: http://teganukita.blogspot.com/2012/01/ngo-terengganu-terima-rm2-juta.html

eXTReMe Tracker